20 Nisan 2020 Pazartesi

KAOS YÜRÜYÜŞÜ -2 SORGU ve SIR - Patrick Ness

ALINTI

"Eğer günün birinde savaş görürsen, savaşın ancak yok edebildiğini de görürsün. Savaştan kimse kaçamaz. Kimse. Hayatta kalanlar bile. Başka zaman seni tiksindirecek şeyleri kabullenirsin, çünkü geçici bir süre için her şey anlamını yitirmiştir."


"Yaşamak bir savaştır. Yaşamı korumak, insanlığımızı kaybetmemenin baş şartıdır."

"..tanıdığın düşman tanımadığın dosttan iyidir."


"İnsanların sana söylediklerini öylece kabul edemezsin, onların yanlışlarına ortak olamazsın."

"Seni güçlü yapan da bu, Todd Hewitt. Uyuşmuşluğun ve bilginin hüküm sürdüğü bu dünyada, hissetmek, canım oğlum, ziyadesiyle kutlu bir özellik."


ARKA KAPAK

Kaos Yürüyüşü serisi, Sorgu ve Sır ile devam ediyor.

Todd ve Viola, umuda koştuklarını düşünürken kendilerini en büyük düşmanlarının yeni krallığında buldular. Zihinleriyle acımasızca alay eden Prentiss’in kurduğu oyunda Gürültü yeniden yükselirken, herkes tarafını seçmek zorundaydı. Fedakarlık, şüphe, ihanet ve inançla sarmalanmış bu savaşta herkesin kaybedecek çok şeyi vardı.

Ve sonra bir gün, bombalar patlamaya başladı…


YORUM

Birinci kitabın yorumunu hatırlıyorsanız ikinci kitabın yorumunda daha net yorumla gelmeyi planlamıştım ve evet artık her şey daha net. 

Todd ve Viola' nın maceraları hız kesmeden devam ediyor. Birinci kitaba göre her şey oturmaya başlıyor ama olaylar o kadar sırlarla dolu ki.. Reis karakterinin beynini, planlarını anlamak hala mümkün değil. Üstüne üstlük Reise yakışır bir rakip daha ekleniyor. Bayan Cole.. 
Şifacı olarak tanıtılmasının yanı sıra karakterin bilinmezlikleri de bir o kadar fazla. 

Todd ve Viola'ya gelirsek bu kitapta o kadar harika bir ikili olduklarını net bir şekilde görebiliyor, o bağı hissedebiliyorsunuz. Yazarın kalemini daha net okuyabildim bu kitabında.
Birinci kitaptaki gibi bir sonla bitirmiş yeniden ama olaylar çığırından çıktığı için daha fazla merak uyandırıcı bir sondu. Yavaş yavaş sona yaklaşmanın getirdiği heyecan ve merak da eklenince direk son kitaba başlıyorsunuz.

Birinci kitabın sonunda gerçekten bir merak oluştuysa içinizde seriye devam edin. Bu yorumu yazarken ben son kitaba başlamış bulunmaktayım. Ve söylemek istediğim bu seriyi gerçekten sevdim. Birinci kitapta oluşan düşünceler birbir yıkıldı. 
Beklentinizi yine de çok yüksek tutmayın çünkü seri hem sürükleyici hem değil. Olaya girmeniz, anlamanız çok önemli. Beklentinin yüksek olması çok etkiliyor. Naçizane bir tavsiye.

Son düzlükteyiz artık bir seriye daha veda ediyoruz. Hayal kırıklığı olmadan bitiyor😂 yani umarım..

Sevgi ve kitapla kalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder