25 Mayıs 2020 Pazartesi

ATEŞLE OYNAYAN KIZ/ Stieg Larsson (Millennium II )

ALINTI

''İnsanlar belgelerden ibaret değildir.''
*
''Her insanın içinde bir katil yattığına inanırım. Çaresiz kalan, nefret eden ya da kendini savunmak zorunda kalan herkes birini öldürebilir.''
*
"Lisbeth'le asla kavgaya girişme. Onun dünyaya karşı tepkisi şu: Eğer biri ona silah çekerse o daha büyük bir silah bulur."
*
"Sevgili Devlet... Eğer bir gün karşıma çıkarsan, seninle konuşacaklarım var."
*
"İşte bunu anlayamıyorum" dedi. "Bir insanın nasıl hem bu kadar yetenekli, hem de sosyal açıdan bir o kadar özürlü olur.''


YORUM

Serinin ikinci kitabının konusu tam olarak istediğim bir konuydu. Çünkü ilk kitapta Lisbeth 'in hikayesini aşırı merak ediyordum bu kitapta aradığımı tam olarak buldum diyebilirim.
Vanger olaylarından sonra Lisbeth tatile çıkmıştır. Bir yıl sonra tekrardan İsveç'e dönen Lisbeth Mikeal'ın bilgisayarında ilgisini çeken bir hikayenin peşine düşer. Peşine düştüğü hikayenin sonunda ummadığı bir sonuca ulaşacaktır. Bakalım neler olacak?

Kesinlikle okumanız gereken bir seri. Yazarın kalemine ve zekasına hayran olmamak imkansız.

İlk kitaptaki sürükleyiciliğin on katı kadar sürükleyici olduğuna kesinlikle temin ederim.

Bu kitapta bir çok sorumun cevapları aldım, eminim sizde alacaksınız. Bu demek oluyor ki ikinci kitapta sorular oluşmadı tabi ki oldu.Özellikle o son bölüm neydi öyle 🤷‍♀️ Seri bitimine kadar aklımda bir çok soru oluşacağı ortada. Birçok efsane denilebilecek bölüm vardı ama galiba favorim son bölüm.
Kitapta Lisbeth'in hayatının yanı sıra kadın ticaretini konu alan bir makale, araştırmaları da okuyoruz ve yazar usta bir şekilde ele aldığı ortada. Seride fark etmemek imkansız okuduğum her iki kitapta da kadınlara yapılan, gösterilen davranışlara değinilmekte ki tahminim diğer kitaplarında da yer vermiştir. 
Açıkçası polisiye,macera bir roman arıyorsanız aramayı bırakın derim bu kitap aradığınız bir kitap. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Ah bunu söylemeden geçemeyeceğim Lisbeth senden asla şüphe duymadım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder